Articoli Correlati
Udienza Generale 18 marzo 2020
18 Marzo, 2020Via Crucis del Venerdì Santo
19 Aprile, 2019Udienza Generale 21 novembre 2018
21 Novembre, 2018Informazioni su admin
Sono un web developer e conosco quasi tutti i linguaggi web, esperto seo e grafico intermedio sono appassionato di internet ma soprattutto di programmazione lato server.
Vedi tutti gli articoli di admin →
Sfantul Papa Se spune că în existenţa noastră pămînteană sîntem ca într-o vacanţă. Sîntem trecători prin lume, veniţi aici pentru a învăţa sau pentru a vizita. Că ne-am dorit sau nu aceasta vacanţă nu are nici o importanţă, acum important este să conştientizăm că am ajuns aici, ca atunci cînd plecăm într-o vacanţă, cu multe bagaje. Mergem prin viaţă cu multe bagaje după noi. Uneori ajungem într-o stare de bine, răsuflăm uşuraţi şi ne bucurăm din toată inima. Nu trece însă mult timp şi deodată starea noastră de bine dispare, fără vreun motiv concret sau din motive care ţin de planuri cărora nu le-am acordat suficientă atenţie în ultima vreme şi acum ne-au ajuns din urmă.
Cînd ai foarte multe bagaje, iei cîteva, le duci o bucată de drum, le laşi acolo, te întorci după celelalte şi tot aşa. Imaginaţi-vă că tocmai v-aţi întors din concediu după o călătorie foarte lungă şi obositoare. Aţi ajuns acasă cu maşina burduşită de bagaje. Aţi luat cîteva şi mergeţi în casă, eventual un apartament la etajul patru într-un bloc fără lift. După ce deschizi uşa bucuria de a fi acasă este foarte mare. Imediat ce te bucuri îţi dai seama că mai ai de adus bagaje din maşină şi deja starea ta se estompează, dacă nu cumva se transformă în una proastă. Este foarte posibil ca pînă termini de adus toate bagajele să nu mai ai nici un chef să te bucuri, datorită disconfortului că a trebuit să faci mai multe drumuri pînă la maşină, eventual te-ai mai şi certat cu partenerul/partenera că a făcut prea multe bagaje, că nu le-a aranjat cum trebuie, că unele sînt prea grele altele prea uşoare ş.a.m.d.
Raportîndu-ne la acest exemplu putem înţelege mai bine cum este şi drumul nostru prin viaţă, cum este cu evoluţia noastră spirituală. Uneori pe un anumit plan putem atinge o stare foarte înaltă. Însă nu putem rămîne în ea atît timp cît pe alte planuri ne-au rămas încă bagaje de adus din urmă. Este bine dacă reuşim să înţelegem acest mecanism şi să avem, ca să zicem aşa, răbdarea pînă cînd toate bagajele sînt în casă, pentru a ne bucura atunci din plin şi complet liberi. Dacă ne grăbim să ne bucurăm este foarte posibil să pierdem starea de bucurie de îndată ce realizăm că mai avem de adus bagaje. Dacă nu reuşim să ne menţinem o stare de calm şi de bună dispoziţie pînă cînd nu terminăm de cărat toate bagajele, munca aceasta ne poate tăia orice chef iar la final să nu mai avem puterea de a ne bucura. Ne trebuie răbdare şi rezistenţă. Mai trebuie să ştim cînd este momentul potrivit pentru a ne bucura, pentru ca bucuria noastră să fie plenară şi durabilă. Suişurile şi mai ales coborîşurile în viaţă sînt mai uşor de acceptat dacă înţelegem aceste lucruri.
Mai verificaţi-vă „bagajele”! Poate că multe sînt inutile. Poate că multe pot fi abandonate. Acum poate înţelegeţi de ce săracii sînt mult mai fericiţi decît bogaţii. De fapt şi săracii şi bogaţii sînt cam la fel de fericiţi. Mai rău este cu intermediarii. Săracii nu au bagaje, bogaţii au oameni care să le care. Însă cei care vor bagaje multe, dar trebuie să şi le care singuri, aceştia rareori mai ajung să se bucure cu adevăat de ceva în viaţă. Cînd toată „vacanţa” presupune să faci constant echilibristică între dorinţele şi tentaşiile din jur şi bugetul limitat parcă nu prea îţi mai vine să te bucuri din toată inima de ceva. Dacă nu-ţi permiţi să fii suficient de bogat mai bine să fii sărac, în bagaje, desigur. Cumva se verifică regula cum că eşti mai fericit dacă ai mai puţine bagaje cu tine prin viaţă. Cu cît ai mai puţine lucruri, cu atît grijile tale sînt mai puţine şi libertatea ta interioară este mai mare. Singura condiţie este să fii sărac şi în dorinţe!
Este adevărat că în ce priveşte bagajele din suflet nu este aşa simplu să le abandonăm, însă puteţi exersa renunţarea. Lăsînd fricile şi ataşamentele deoparte veţi vedea că viaţa dumneavoastră se va simplifica. Păstraţi strictul necesar şi bucuraţi-vă cu înţelepciune atunci cînd este momentul cel mai potrivit. Lasînd la o parte tot articolul care se referă la marea majoritate a oamenilor aş spune să fiţi cu adevărat inventivi şi indiferent de bagaje bucuraţi-vă mereu. Fiecare clipă este momentul cel mai potrivit pentru a ne bucura, indiferent dacă avem sau nu bagaje de cărat!…………….astea sunt subiecte de vorbit uneori cu Oameni de pe PAMANT ,CREDINCIOSI DE PE PAMANT ….de a dezbate un astfel de subiect!!!!!!numai scrieti de RAZBOAIE , CRIZZA …., EDUCATIA poate aduce schimbari si schimbari in SOCIETATE si pe tot MAPAMONDUL LUMII!!!!
Cu cît ai mai puţine lucruri, cu atît grijile tale sînt mai puţine şi libertatea ta interioară este mai mare. Singura condiţie este să fii sărac şi în dorinţe!